2014. december 26., péntek

Frakkban a Hooligans - nagyon Másik Szemmel

Másik szemmel rovatunk állandó vendége, Ági még kb. hónap elején megígérte, hogy a december 14-i Hooligans és a Magyar Virtuózok Kamarazenekar közös nagykoncertjéről hoz egy beszámolót. Vizsgák és egyebek miatt ez csak mostanra sikerült, de fogadjátok szeretettel:

Ilyen se volt még és nem is lesz egy ideig szerintem: elegánsan, frakkban láthattuk kedvenceinket a Kongresszusi Központban... a Magyar Virtuózok Kamarazenekarral, akiket Werner Gábor karmester irányított. Megint egy ülős rock-koncert, de Szigliget után már meg se lepődtünk.
Én már a "Mindörökké"-nél (első szám) ugráltam volna, de hát... elegáns hely,elegáns ruha, nem illik.De a végén azért mégis... a "Hotel Mámor"-nál, ami ugye mindig az utolsó szám...Alexa barátnőm felpattant mellettem és akkor én is. Aztán meglepődve kérdezte tőlem, hogy "Te tényleg mindent eldobtál?" Há' persz, azt mondták: boruljon minden.
Teljesen más volt, mint az eddigi Hooli-bulik, mégis nagyon jóra sikeredett ez is. Sztárvendégként Janicsák Veca énekelte Csipával a "Halálos Csók"-ot és Wolf Kati a "Végső Játék"-ot. A koncert közepén Csipa átadott egy példányt a Dupla-platina státuszt elért "Társasjáték" CD-ből a 15 éves, Tasi Attila nevű unokaöccsének, aki autóversenyző és nagyon szép eredményeket ér el fiatal kora ellenére. Csipa kérdezte, kinek van meg a "Társasjáték". Természetesen én is jelentkeztem rock-villával, hogy igen, már rég megvan. Erre Herczeg Zoli viccesen megjegyezte, hogy "Csak egy kézzel!" (Nem akartam mondani, hogy mindkét ujjam ugyanazon az 1 kezemen van.) De Csipa is megjegyezte, hogy lehet két kézzel is jelentkezni, hogy többnek tűnjön :-)
A Track-lista (a teljesség igénye nélkül - sorry, nem mindig jegyzeteltem, sokszor énekeltem & élveztem a koncertet, de kb. 3 szám maradhatott ki) - nem a szokásos volt a sorrend - régebbi számok is bekerültek + természetesen a "Társasjáték"-ról is voltak számok:
Mindörökké, Egyformán, Szabadon, Idegen, Királylány, Másik Szemmel, Halálos Csók, Legyen Valami, Játszom, Végső Játék, Szárnyas Lázadó, Vér Nem Válik Vízzé (ezt Csipa a barátnőjének énekelte... a fiúk egyedül hagyták a színpadon... bocsánatkérő szám, az ő ügye), Nőben a Boldogság, Paradicsom (természetesen Cápának - itt teljesen véletlen, de összenéztünk Sipos Dáviddal, az ex-manager fiával, aki az előttünk lévő sorban ült, közvetlenül Herczeg Zoli mellett: valakit keresett a szemével a hátsó sorokban) Ezután levonultak a fiúk a színpadról, de azért Csipa belesúgta a mikrofonba, hogy "Vissza-vissza" :-) ... és pár perc taps után jöttek is vissza.
Ez a közönség nem volt annyira gyakorlott Hooligans-es, hogy bevessük a Hoo-li-gans-t (tá-tá-tá ritmussal tapasolva)... kezdetben egyedül, majd Endi lábdob-segítségével...amit általában szoktunk visszatapsnál - Barba Negra-koncerteken, de még a Symbol-ban is. Aztán a szokásos 3 szám zárásként: Illúzió, Félember, Hotel Mámor
Itt már Tibin se volt fekete frakk-felső, csak a fehér ing... ahogy Endin se kb. a második számtól kezdve. Csipa be is szólt Tibinek, hogy hamár pincérnek öltözött, hozzon egy sört. Hozott.
Szóval teljesen más volt, mint amit eddig megszoktunk, de ez is egy nagyon jó Hooligans koncert volt. Aztán majd a Szilveszteri... az lesz az igazi Hooli-buli, ahol úgy frankón "borul bárpult, asztal, szék"... ahogy szokott: ugrálós-rockvillás évzárás a Barba Negrában. Természetesen Kowa-számokkal is készülünk (barátnőimmel) arra a bulira és a Phoenix Rt.-től is hallgattunk már néhány számot - jó kis zúzós zenéjük van.

A most következő képek tulajdonosai Baranyi Ági és Szilágyi Dóri:

Koncert előtt a színpad - ja, csak a függöny

A két Tibi elegánsan

Csipa


Tibi


Zsoltika és a Hupikék


Endi


Janicsák Vecával


Dandó Zoli

Wolf Katival a banda

Kivételesen a karmester arca is látszik

és megint egy Wolf Katis kép

No comment

Az énekes meg az éneklő pincér

Tibi, a pincér

Voltunk páran

Remélem, mindenkinek jól telt a Karácsony és már várjátok a Szilvesztert. Magam részéről én is a Barba Negrában fogok borulni, szóval lesz mit megírnom a beszámolóba. Boruljunk együtt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése